• 'De Open API maakt externe softwarekoppelingen mogelijk'

  • 1

Luminizer is de complete beheer- en besturingsomgeving van Luminext. Hiermee beschikt u over alle gegevens om de verlichting veilig, duurzaam en energiezuinig
te laten werken en efficiënt te onderhouden. U heeft grip op de buitenruimte en biedt altijd licht op maat.

Compleet systeem

De Luminizer software omvat alle functies voor assetmanagement, storings- en onderhoudsmanagement, werkorderafhandeling en gebruikersmanagement. Ook zijn de mogelijkheden voor het bedienen van de dynamische verlichting van vrijwel alle merken geïntegreerd.

  • Up to date met assetmanagement
  • Verlichten op maat voor veiligheid en comfort op straat
  • Energie besparen en kosten verlagen

  • Efficiënte onderhoudsprocessen met real-time monitoring
  • Inzicht in bedrijfsvoering door duidelijke rapportages

Luminizer vereenvoudigt de bedrijfsvoering, geeft grip op de herstel- en onderhoudstaken en levert alle management rapportages die u wenst. U heeft met Luminizer de volledige regie over de buitenruimte.

Eenvoudig beheren en besturen

Het Luminizer systeem is toepasbaar bij conventionele verlichting, statisch gedimde verlichting en dynamische verlichting van alle merken systemen. De software is webbased, zeer gebruikersvriendelijk en de configuratie­ mogelijkheden per gebruiker zijn bijzonder groot.

Individuele wensen
U kunt het systeem precies afstemmen op de individuele wensen van de gebruikers en zelfs op die van uw onderhoudsaannemer. Door de Open API zijn vrijwel
alle koppelingen met externe systemen voorhanden.

Volledige controle over smart OVL
Met Luminizer bepaalt u zelf de lichtsterkte van de dynamische verlichting. U kunt lichtgroepen maken en per dag en per groep de dimschema’s instellen. Is er een evenement of staan er wegwerkzaamheden op de agenda, dan zijn uitzonderingsschema’s mogelijk.

Met smart OVL kunt u ook verschillende weg-typen en classificaties invoeren en lichtscenario’s toewijzen in Luminizer. Daarnaast is het verlichten op basis van de aanwezigheid
 van personen en verkeer mogelijk. Dat werkt via sensordetectie of met behulp van de Luminext Smart Phone App.

Flexibel toepasbaar
Naast de dynamische systemen van Luminext zijn de systemen van Philips en TVilight geïntegreerd. Door het standaard ALiS interface zijn koppelingen met systemen van vrijwel alle leveranciers mogelijk. De Luminizer software biedt daarmee één managementsysteem voor al uw installaties langs de weg. Eén gebruikersinterface, één helpdesk en één vertrouwde omgeving. Toch blijft u onafhankelijk van Luminizer. In het Service Level Agreement wordt zelfs vooraf de eventuele ‘uitstap- strategie’ voor u geregeld.

Altijd en overal toegankelijk
De modules van Luminizer zijn toegankelijk via de PC en laptop. Voor de wegbeheerder, de monteurs en de engineers in het veld zijn verschillende apps voor de tablet en smart phone beschikbaar. Dat vergemakkelijkt het oplossen van storingen en het afhandelen van werkorders voor uw onderhoudsaannemer.

Handige apps
Het inventariseren en het schouwen zijn standaard functies in de kosteloze smart phone apps van Luminizer. Zelfs het projectmanagement is geïntegreerd, zodat u de uitvoering door uw aannemer op de voet kunt volgen.

Slimme communicatie

Luminizer communiceert razendsnel met dynamische verlichtingsnetwerken van alle merken en vanzelfsprekend met de complete dynamische verlichtingssystemen van Luminext. U kunt kiezen uit (draadloze) Radio Frequente systemen (RF) en Powerline Communicatie (PLC) systemen.

De gegevenstransport gaat in twee richtingen. De tweewegcommunicatietechnieken van de Luminext systemen zijn zo ontwikkeld dat u gegarandeerd over de correcte informatie beschikt. Zelfs over afstanden tot een kilometer tussen de lichtmasten. Bij het RF-systeem kan de gateway worden ingebouwd in één van de armaturen, waardoor u volledig onafhankelijk bent van de netbeheerder.

Luminizer biedt een volledige TF-vervanging die in overleg met uw netbeheerder kan worden geïmplementeerd.
 U kunt vervolgens zelf de schakeltijden instellen vanuit 
de voedingskasten.

 

Gelijkspanning

Uniek is dat Luminext naast het gebruikelijke PLC systeem een systeem heeft ontwikkeld dat werkt op basis van gelijkspanning. In combinatie met LED is dit de meest duurzame oplossing voor dynamische verlichting die er op dit moment bestaat.

Overzichtelijke weergave
De gegevens die zijn verzameld in Luminizer zijn op
alle gewenste manieren beschikbaar voor de gebruikers. U bepaalt zelf welke u op het scherm laat verschijnen en wordt niet belast met overbodige informatie. Ook de weergave heeft u in eigen hand. Kies bijvoorbeeld voor een overzichtelijke kaartpresentatie, een handige
tabel of een diagram dat in een oogopslag duidelijk is.

Externe sofwarekoppelingen
Als u of uw aannemer het wenst, kan Luminizer eenvoudig gekoppeld worden aan andere IT-systemen. Denk bijvoor- beeld aan een koppeling met uw Klanten Contact Centrum, het basisregistratiesysteem, GIS, ERP of factureringssysteem. Daarnaast kunt u de verlichting koppelen aan verkeerssystemen, het NDW-systeem, een weersysteem of een centrale meldkamer. Door het Open API zijn de mogelijkheden voor externe softwarekoppelingen onbeperkt. Alle gegevens worden altijd vlot en accuraat uitgewisseld.