24 uur per dag brandt de verlichting op Industrial Park & Campus Chemelot en dat kost veel geld en energie. Chemelot wil verbetering en pakt de verlichting in het hele gebied krachtig aan. Ze kiest voor een integrale lease oplossing.


Lease voordelen

Met de leaseoplossing is Chemelot ervan verzekerd dat de verlichting de komende 15 jaar efficiënt en naar behoren werkt. Door slim te verlichten en totale outsourcing kan ze zich voortaan helemaal concentreren op de industriële operatie. Bovendien is er geen investering nodig en profiteert Chemelot direct van de voordelen en de duurzame keuzes.

Met lagere operationele kosten door efficiënt onderhoud en het gebruik van onderhoudsarme materialen, minder lichtvervuiling voor de omwonenden, een aanzienlijke energiebesparing en minder CO2 uitstoot. De super veilige, slimme TPPL verlichting geeft overal het gewenste lichtniveau en voorkomt verspilling. De verlichting op het terrein wordt gemonitord en beheerd met de Luminizer software van Luminext.

Slimme en veilige TPPL lampen bepalen eigen vermogensoutput

Chemelot heeft gekozen voor TPPL verlichting aan de gebouwen. De TPPL lampen voor de industrie zijn extreem veilig. De lampen zijn ATEX gecertifieerd, duurzaam, energiezuinig en praktisch onderhoudsvrij.  De TPPL lampen zijn ook heel slim. Elke armatuur meet het lichtniveau in de directe omgeving. Aan de hand daarvan bepaalt de lamp zelf hoeveel vermogen er nodig is om het gewenste en vooraf bepaalde lichtniveau te bereiken.

 

Inzicht in elke individuele lamp met Luminizer beheeromgeving

Om energie- en kostenefficiënt de verlichting te beheren en te monitoren, maakt Chemelot gebruik van Luminizer. Met de Luminizer software worden alle data van de verlichting op het terrein verzameld. Ook de gegevens in de directe omgeving van elke TPPL lamp worden real time naar Luminizer gestuurd. De gegevens over elke individuele lamp worden overzichtelijk en grafisch weergegeven in Luminizer. De data geven inzicht in de staat van de installatie en in de omgevingsomstandigheden van elke lamp die invloed hebben op het energieverbruik.

Verbruik optimaliseren

Door efficiënt beheer en het intensief monitoren van de verlichting kan het verbruik van de lampen continu worden geoptimaliseerd. Dit heeft een positief effect op de levensduur van de armaturen.

Aan de hand van de informatie over de armatuur in Luminizer kan bijvoorbeeld worden geconcludeerd of de hoeveelheid geproduceerd licht correct is of moet worden aangepast, of de omgevingstemperatuur moet worden verlaagd - een te hoge temperatuur verlaagt namelijk de levensduur- en hoe lang de betreffende lamp statistisch gezien nog zal branden.

Installatie, storingen en onderhoud

De vaste onderhoudsaannemer biedt het complete installatiewerk, service en onderhoud. Hij zorgt ervoor dat de verlichting altijd naar behoren functioneert. De gegevens over een storing worden door de lamp direct gecommuniceerd naar Luminizer. Vervolgens kunnen herstelwerkzaamheden direct in gang worden gezet, ten gunste van de veiligheid.

Handige Luminizer app en QR codes

De aannemer die de verlichting installeert, maakt gebruik van de Luminizer app voor de industrie. Met de app scant hij de unieke QR code van de lamp die het tijdens in de fabriek heeft gekregen. Daarmee controleert hij of de gegevens kloppen met de opdracht. Alle gegevens van de armatuur worden in Luminizer geplaatst, zoals het formaat en de lumen output. Met de app wordt ook de exacte locatie geregistreerd waar de lamp wordt bevestigd, zoals de weg, het gebouw, de etage en de exacte plek. Na installatie, activeert de aannemer de data-uitwisseling met Luminizer.