Dim ook de openbare verlichting tijdens de Nacht van de Nacht.

 

Laat het donker donker zijn. Kom in actie op 26 oktober 2024.

Met de Nacht van de Nacht roepen de Natuur en Milieufederaties gemeenten en bedrijven op om verlichting en straatverlichting te doven en om dit gedurende de rest van het jaar ook vaker te doen.

Nieuws

In het nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

Aanbevelingen voor gemeenten

In samenwerking met verschillende gemeenten die energie besparen door de
manier waarop ze omgaan met openbare verlichting, publiceert Nacht van de Nacht een lijst met aanbevelingen voor gemeenten. Met onder meer het advies te kiezen voor slimme LED verlichting, zodat je deze consequent kunt dimmen in de stille uren. Het doven of dimmen van de openbare verlichting bespaart veel energie en geld, vermindert de CO2 uitstoot en gaat lichthinder tegen. Lees de aanbevelingen openbare verlichting voor gemeenten.

 

Zo maak je het Nacht van de Nacht-dimschema in Luminizer

Met de Luminizer software voor het beheren en besturen van de openbare verlichting maak je in een handomdraai een dimschema aan, voor korte of langere tijd. Je kan zo voor (een gedeelte van) het areaal tijdelijk de verlichting uitzetten of het lichtniveau verlagen.

Voeg een dimschema voor de Nacht van de Nacht toe in Luminizer

Door een uitzondering in te stellen kan je bovenstaand dimschema tijdelijk toepassen. Lees in de Luminizer handleiding hoe je een uitzondering kan instellen. Heb je vragen over dimmen in Luminizer neem contact op.

Heb je vragen

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsartikel neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager